Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Share on pinterest
Ιερέας Χριστόφορος; Γουρλής
Παπα Χριστόφορος Γουρλής. (Foto: Στιγμιότυπο από το σχετικό βίντεο)

Ο Ιπτάμενος παπάς

Θα σας πω ένα μυστικό. Δηλαδή πολλά μαζεμένα, αλλά θα τα συνδέσετε μόνοι σας.

Στο βίντεο αυτό βλέπουμε την Πρώτη Ανάσταση του 2020, στον Ναό της Ευαγγελιστρίας Χίου. Ο ιερέας που τελεί τη λειτουργία και πετάγεται από την Ωραία Πύλη, χορεύοντας και μοιράζοντας δάφνες είναι ο πατέρας Χριστόφορος Γουρλής.

Ο παπά Χριστόφορος, «αποτελεί περίπτωση μετρημένη στα δάκτυλα που έχει κατανικήσει το χρήμα». «Καλώς ή κακώς οι ιερείς δέχονται φιλοδωρήματα ο παπά Γουρλής εκτελεί με ευλάβεια το λειτούργημά του μέσα και έξω από τον Ναό του και ουαί κι αλίμονο αν επιχειρήσει κάποιος να του προτείνει χρήματα». (Δανείζομαι τις φράσεις από το πολύ δυνατό κείμενο του αγαπητού φίλου κ. Σταύρου Μιχαηλίδη, υποναυάρχου εν αποστρατεία του Λιμενικού Σώματος).

Ο παπά Χριστόφορος είναι ο ιερέας που συνελήφθη χθες (18.04.2020) μετά την πρωινή θεία λειτουργία (που θα δείτε στο βίντεο), του επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ και παραπέμφθηκε να δικαστεί μετά την απολογία του στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου επειδή λειτουργούσε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου αφήνοντας ανοιχτές -όπως πάντα- τις πόρτες του ναού και θεωρήθηκε ότι παραβίασε την πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «περί απαγόρευσης συναθροίσεων για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού».

Ο παπά Χριστόφορος χαρακτήρισε τιμητική τη δίωξη του και «προσθήκη στο βιογραφικό του», δηλώνοντας ότι έπραξε κατά συνείδηση. Ο παπά Χριστόφορος λειτουργεί σε άδεια εκκλησία. Με τον ίδιο τρόπο είτε τον βλέπουν, είτε δεν τον βλέπουν.

Ο παπά Χριστόφορος, είναι αυτός που έχει κοροϊδευτεί και διασυρθεί για τον τρόπο που αναγγέλλει το «Ανάστα ο Θεός» όσο κανένας άλλος. Έχουν γίνει με αφορμή τους Ράδιο Αρβύλα άπειρα βίντεο με τον ίδιο να πετάγεται ρίχνοντας δάφνες και χορευτική μουσική από πίσω, «για να γελάσουμε».

Ο παπά Χριστόφορος έχει φιγουράρει σε όλα τα ΜΜΕ, ακόμα και στα – ας τα πούμε- σοβαρά, ως «ο ιπτάμενος παπάς». Η καλοπροαίρετη σάτιρα αλλά παράλληλα και οι αήθεις κοροϊδίες και οι χλευασμοί συνεχίστηκαν.

Ο παπά Χριστόφορος δεν θύμωσε και δεν αντέδρασε κι ας έχει ακούει τα μύρια όσα. Ο παπά Χριστόφορος συνέχισε να πετάγεται από την Ωραία Πύλη με τον ίδιο τρόπο, γιατί ήξερε κάτι.

Ο παπά Χριστόφορος, τις παραμονές κάποιου Πάσχα, έχασε σε τροχαίο το παιδί του που υπηρετούσε φαντάρος.

Ο παπά Χριστόφορος και εκείνο το Πάσχα, λίγες μέρες μετά την κηδεία του παιδιού του, πετάχτηκε με τον ίδιο ενθουσιασμό από την Ωραία Πύλη να αναγγείλει την πάταξη του Θανάτου από τον Χριστό.

Τι ξέρει ο παπά Χριστόφορος για την Πρώτη Ανάσταση και βγαίνει με τέτοιο ενθουσιασμό (εν-Θεός+ουσία) μοιράζοντας δάφνες;

Το δρώμενο του Μεγάλου Σαββάτου έχει έναν επιπλέον συγκλονιστικό συμβολισμό: Ο άνθρωπος, φτάνοντας στο ανώτατο όριο της αναίδειας του, σταυρώνει, σκοτώνει, τον Θεό. Δηλαδή την αρχή του, τις ρίζες του, το γονιό του…

Κι Εκείνος, ξέροντας τον κίνδυνο που απειλεί το παιδί του, κατεβαίνει στον Άδη, σπάει τις πόρτες, κλωτσάει τον θάνατο και βγαίνει, κάνοντας τη γη να τρέμει, όπως υποσχέθηκε, για να το διδάξει να περπατάει πάντα στο Φως.

Γι αυτό κουνιούνται οι πολυέλαιοι, χτυπάνε οι καμπάνες, σπάνε τα γυαλικά και τα κανάτια, βροντάνε τα στασίδια και τρέμει η γη.

Εκείνη την ώρα γίνεται μέγας σεισμός και τρομερή αναστα(τω)ση. Έρχονται τα πάνω κάτω. Η πρώτη Ανάσταση συμβολίζει ένα θαύμα το πνευματικό ξύπνημα, την ανάσταση της ψυχής για να ακολουθήσει κι εκείνη του σώματος.

Θυμάμαι τον παππουλίκο μου τον Νικολή στη Χίο, να μου λέει όταν συμμετείχα κι εγώ στη φασαρία και το πανηγύρι χτυπώντας με δύναμη το στασίδι μου: «σπάστο!» Ήταν η μέγιστη τιμή και ευλογία να το σπάσεις και να πληρώσεις να φτιάξεις ένα καινούργιο. ΣΠΑΣΤΟ!

«ΕΡΧΟΜΑΙ και θα τρέμει η Γη! Έρχομαι να σου δείξω πως θάνατος δεν υπάρχει! Τον πάτησα κάτω! Τώρα αν εσύ θέλεις να είσαι πεθαμένος – ζωντανός, ξα σου!!!. Εγώ σου δείχνω πως γίνεται. ΣΠΑΣΤΟ!» Αυτό το τρομερό μήνυμα μεταφέρει ο ιερέας την ώρα που σπάει συμβολικά τις πύλες του Αδη και ξεχύνεται έξω να μας το μεταδώσει.

Τώρα, ξέροντας αυτά, ξαναδείτε το βίντεο και δείτε και το φετινό (2022) βίντεο πείτε μου αν σας έρχονται γέλια, η δάκρυα αυτή τη φορά.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

Αννυ Λιγνού

~κοινοποιήθηκε 1.138 φορές~
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Share on pinterest

Επιτρέπεται η κοινοποίηση του άρθρου στα κοινωνικά δίκτυα μέσω των ενεργών συνδέσμων. Προκειμένου για αναδημοσίευση (αντιγραφή δηλαδή του κειμένου) παρακαλώ ζητήστε πρώτα την άδεια από τον/την συγγραφέα/συντάκτη, παραθέτοντας απαραίτητα όνομα, πηγή και ενεργό σύνδεσμο προς την σελίδα. Τροποποιήσεις στα κείμενα, δεν επιτρέπονται.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΕ TO FACEBOOK ΠΡΟΦΙΛ ΣΑΣ
Στιγμιότυπο από το σπίτι του Κολοκοτρώνη και το άγαλμα με το γκράφιτυ

Βοήθα Γέρο!

Αυτό το υπνομυθιστόρημα, Θέλει το χρόνο του. Διαβάζεται λίγο πριν τον ύπνο. Ο αναγνώστης θα αποφασίσει κατά πόσο αποτελεί προϊόν ζωηρής φαντασίας ή ζοφερής πραγματικότητας…

Διαβάστε περισσότερα »