Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Share on pinterest
Φωτό από την πορεία υπέρ του Κουφοντίνα, πειραγμένη, που γράφει: «Εφαγα 14 Μάρτη»
foto: web meme

Η απεργία πείνας του Κουφοντίνα

ΜΗΝ μου στέλνετε εσωτερικά μηνύματα για τον Κουφοντίνα, δεν πρόκειται να αφιερώσω χρόνο για να τα συζητήσω ιδιωτικά. Ο,τι έχετε να πείτε πείτε το δημόσια. Και κόψτε την καραμέλα με το κράτος δικαίου αν έχετε σταγόνα δικαιοσύνης μέσα σας.

Ο Κουφοντίνας δεν είναι αγωνιστής κανενός είδους. Δεν υπηρετεί καμιά ιδεολογία πλην αυτής της πάρτης του, του χάους και του πλιάτσικου. Καμιά όμως.

Είναι ένας στυγνός εγκληματίας, που πυροβόλησε αναίτια έναν μεροκαματιάρη αστυνομικό που φύλαγε την τράπεζα κοιτάζοντάς τον στα μάτια και μετά πήγε για διακοπές με τη γυναίκα του και τα κλεψιμέϊκα.

Είναι αυτός πρώτα σκότωνε, έκλεβε, και μετά περίμενε να δημοσιευθούν διάφορες εικασίες και υποθέσεις στα ΜΜΕ για τους λόγους που οδήγησαν στις δολοφονίες και μόλις έβρισκε κάτι ταιριαστό έφτιαχνε και το μανιφέστο του. Τα ομολόγησε ο ίδιος.

Είναι ο ίδιος που θέλει να εφαρμοστούν οι νόμοι τους οποίους περιφρονεί, που ζητάει να του αφήσουν επιλογές για το δικαίωμα στη ζωή αλλά εκείνος δεν άφησε καμία επιλογή σε άλλους, που απαιτεί να μην του φερθούν εκδικητικά αλλά εκείνος εκδικήθηκε.

Είναι ο ίδιος που δεν έχει μεταμεληθεί στο ελάχιστο. Που ανατάραξε, χειρίστηκε και δίχασε για άλλη μια φορά την ήδη καταταλαιπωρημένη ελληνική κοινωνία προσπαθώντας να αναγάγει τον εαυτό του σε αγωνιστή και ήρωα με την απεργία πείνας κι όταν είδε ότι δεν πιάνει τη σταμάτησε, γιατί «γλυκειά η ζωή και ο θάνατος μαυρίλα».

Κι ακόμα κι αυτό προσπαθεί να το περάσει ως ενωτική κίνηση ενός αρχηγού.

Είναι η προσωποποίηση του κακού; Ναι.

Και τώρα η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου: Εχει δικαίωμα σε κράτος δικαίου όντας ο ίδιος άδικος; ΒΕΒΑΙΟΤΑΤΑ.

Το κράτος δικαίου δεν εξαρτάται από την ποινή του εγκληματία, ούτε από το είδος του εγκλήματος. Ομοίως, για να σχολιάσουμε και τα πρόσφατα γεγονότα, μπορεί (δεν είναι δικαίωμα, αλλά μπορεί να συμβεί) ο πολίτης να είναι παραβατικός και μπαχαλάκιας αλλά ο αστυνομικός δεν μπορεί να είναι μπάτσος. Δεν μπορεί να γίνεται κι αυτός μπαχαλάκιας.

Τώρα που το λύσαμε, ότι το κράτος δικαίου είναι ανεξάρτητο του παραπτώματος ας πάμε και στην μόνη αλήθεια που υπαγορεύεται από το στομάχι μας κι εκείνο το αδιόριστο συναίσθημα σαν διαγώνισμα μαθηματικών:

Δεν μας ενδιαφέρει στην προκειμένη περίπτωση. Ο Κουφοντίνας είναι πολύ χαμηλά στη λίστα ενδιαφερόντων μας. Υπάρχει, αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, αλλά είναι τελευταίος και πριν από αυτόν υπάρχει και το «μήπως ξέχασα και τίποτα άλλο».

Θα μας ενδιέφερε ιδανικά πριν ασχοληθούμε με την περίπτωσή του, αν το κράτος δικαίου είχε φτάσει σε τέτοιο επίπεδο πολιτισμού και ισονομίας ώστε όλα τα άλλα μας κοινωνικά προβλήματα να ήτανε λυμένα.

Αν είχε εξασφαλιστεί η αξιοπρεπής διαβίωση του πολίτη. Οι ίσες ευκαιρίες στη ζωή, την μόρφωση την εργασία, την περίθαλψη, τη δικαιοσύνη και την ασφάλεια.

Αν αν αν…

Μέχρι η αρετή της δικαιοσύνης, να θεωρηθεί και πάλι ιερή και να αποτελέσει τη βάση πάνω στην οποία θα οργανώνονται οι πολιτικοί θεσμοί της κοινωνίας ίσως περάσει κάποιος καιρός και θέλει κι αυτό αγώνα συνεχή και ηγέτη κρυστάλλινο.

Συγνώμη κυρ Κουφοντίνα μου, αλλά δεν είσαι εσύ. Κι αφού δεν είσαι ο αγωνιστής με την κρυστάλλινη ζωή – παράδειγμα που θα πεθάνει για τις ιδέες του, φάε κατιτί να μην τα κακαρώσεις κι έχουμε το κρίμα στο λαιμό μας, γιατί μας γυρίζει το μάτι ανάποδα να έχουμε τόσους μπελάδες και να έχουμε κι εσένα να μας αναστατώνεις και να μας διχάζεις.

*******

Υ.Γ.1 Αν θέλετε να δείτε πραγματικό αγωνιστή, αμετανόητο ως το τέλος για τις υψηλές, ιερές και δίκαιες ιδέες του, δείτε ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ.

Υ.Γ.2 Τώρα που το σταμάτησες κι είσαι καλά, έχουμε κάθε λόγο και κάθε όρεξη να σε κοροϊδέψουμε όσο δεν πάει. Πιο πριν δεν το κάναμε, από σεβασμό στον εαυτό μας, γιατί δεν είμαστε κάφροι να γελάμε με έναν ετοιμοθάνατο όποιος κι αν είναι αυτός, όποιο κι αν είναι το παράπτωμά του.

Την πιάνεις τη διαφορά φίλε μου;

© Αννυ Λιγνού

~κοινοποιήθηκε 41 φορές~
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Share on pinterest

Επιτρέπεται η κοινοποίηση του άρθρου στα κοινωνικά δίκτυα μέσω των ενεργών συνδέσμων. Προκειμένου για αναδημοσίευση (αντιγραφή δηλαδή του κειμένου) παρακαλώ ζητήστε πρώτα την άδεια από τον/την συγγραφέα/συντάκτη, παραθέτοντας απαραίτητα όνομα, πηγή και ενεργό σύνδεσμο προς την σελίδα. Τροποποιήσεις στα κείμενα, δεν επιτρέπονται.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΕ TO FACEBOOK ΠΡΟΦΙΛ ΣΑΣ