Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Share on pinterest
Γελοιογραφία του Κυρ, όπου μια γοργόνα ρωτάει τον καπετάνιο αν ζει ο Μεγαλέξανδρος και αυτός της απαντάει «κρύβε λόγια, μη λες ονόματα, θα βρεις κάνα μπελά»
Γελοιγραφία από το site του Κυρ: i-kyr.gr

Ο Βορειο-μεγαλέξανδρος κι ο Νοτιο-μεγαλέξανδρος

Μισάνοιχτη Επιστολή, του χουμ ιτ μέυ κονσέρν:

Αγαπητοί συνάνθρωποι.

Δεν το δέχομαι να λέμε ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν ένας και ήταν Ελληνας. Δεν συμφωνώ καθόλου με αυτό το σύνθημα (ούτε ο Αλέξης συμφωνεί. Τον Μεγαλέξανδρο δεν τον ρωτήσαμε).

Κατ’ αρχάς κυρ-Κυρ μου, είσαι φασισταράς κι εθνίκι κι εσύ και δε θες την ειρήνη στα Βαλκάνια και θες να μαλώνουμε με τους γείτονές μας επειδή είμαστε χρυσαυγίτες και ανορθόγραφοι, και θέλουμε την ελληνική Ιστορία μόνο για την πάρτη μας και όχι να τη μοιραστούμε δίκαια.

Διότι κυρ-Κυρ μου, δεν υπάρχει μόνο ένας Μέγας Αλέξανδρος όπως σκούζουν οι Έλληνες. Υπάρχουν τουλάχιστον δύο.

Ο ένας γεννήθηκε από Έλληνες γονείς, Ηπειρώτισσα μάνα και Μακεδόνα πατέρα και μιλούσε ελληνικά, σπούδασε ελληνικά και ήταν βασιλιάς στην μετέπειτα Μακεδονία του…Αιγαίου. Και μετά κατέκτησε τον μισό κόσμο.

Ο άλλος πάλι ήταν βασιλιάς στη Ματσεντόνια και ήταν πιο μούλτι κούλτι. Γεννήθηκε από Αλβανίδα μητέρα (βλέπε ιστορική απόδειξη του Θ. Παγκάλου) και από τον Φίλιππο που μιλούσε κι αυτός ελληνικά, ζούσε στην τωρινή Ελλάδα, είχε ελληνικό στρατό, λάτρευε τους ελληνικούς θεούς, αλλά δεν ήταν Έλληνας γιατί τότε …δεν υπήρχε η Ελλάδα.

Καταλαβαίνεις σε τι λούμπα πας να πέσεις άμα δεν ξέρεις Ιστορία;

Η No.Macedonia (συντομογραφία του North Macedonia για να είμαστε τυπικοί με την υπέροχη Συμφωνία μας) μιλάει τη γνήσια Νο.Ματσεντόνσκι γλώσσα που μπορεί να είναι Σλαβική και να μην μοιάζει σε τίποτα με τα ελληνικά που μίλαγε ο πρόγονός τους Αλέξανδρος αλλά είναι Μακεδονική τέλος. Δεν την έχει αναγνωρίσει κανείς, αλλά είναι.

Κι εκεί, στη No.Macedonia ζουν οι πραγματικοί Ματσεντόνες που βαριέμαι να σου εξηγήσω γιατί, διάβασέ το μόνος σου από τη Βικιπέδεια, είναι απευθείας απόγονοι του Μεγαλέξανδρου. Ντάξει, εμφανίστηκαν 1.000 χρόνια μετά το θάνατό του, αλλά αυτό δε λέει κάτι, αυτό το έκανε κι ο Ντόκτορ Σποκ.

Σε αυτό το σημείο, απαιτώ να ξεχωρίσουμε τους Μεγαλέξανδρους για να μη μπερδευόμαστε και το βασικότερο να μη μαλώνουμε για βλακείες και λεπτομέρειες. Πάνω απ’ όλα η αγάπη. World Peace ✌️

Ο δικός μας λοιπόν, είναι ο βασιλιάς της επαρχίας της Μακεδονίας, μιας μικρής περιοχής στη Βόρεια Ελλάδα και προτείνω να λέγεται Νοτιομεγαλέξανδρος διότι είναι λίγο υποδεέστερος του Αλεξάνδρου των αλλονών που είναι πιο χλιδάτος, πιο ξακουστός εχει πιο χρυσαφένια αγάλματα και προτείνω να λέγεται Βορειομεγαλέξανδρος.

Σε κάθε διένεξη, ο Βορειομεγαλέξανδρος υπερισχύει του Νοτιομεγαλέξανδρου. Επίσης, όπου ακούς σκέτο Αλέξανδρος εννοούμε πάντα τον Βορειομεγαλέξανδρο.

Ετσι δε θα μαλώνουμε, θα έχουμε ο καθένας τον Αλέξανδρό του και όταν με το καλό ωριμάσουν οι συνθήκες, η σκλαβωμένη από τους Έλληνες περιοχή της Μακεδονίας στη Β. Ελλάδα θα ενωθεί και πάλι με το ένδοξο κράτος της No.Macedonia και θα ζούμε όλοι αγαπημένοι αφού μάθουμε τα Νοματσεντονίτικα για να συνεννογιόμαστε με τους καλούς μας φίλους από πάνω που τώρα δικαίως μας γράφουν στα σάιτς τους “Fuck you Greece” διότι δεν καταλαβαίνουν τι λέμε και εκνευρίζονται, αφού μιλάμε άλλη γλώσσα και όχι τα αυθεντικά Νο-Ματσεντόνσκυ.

Τέλος προτείνω να μου δώσετε εμένα το Νόμπελ Ειρήνης για αυτό που σκέφτηκα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
ΑΝΝΥ ΛΙΓΝΟΥ 27.01.2019
Ανιστορικός – Πλαστογράφος
Φαντασιολόγος Disney University

*******

Υ.Γ.1 Συγνώμη κύριε Κυρ για το στολισμό, η γελοιογραφία σας είναι απίθανη και μου έδωσε την ιδέα. Αν θέλετε μοιραζόμαστε και το Νόμπελ μου. Δεν είμαι μονοφαγού σαν τους Έλληνες εγώ.

Υ.Γ.2 Οσοι δεν συμφωνούν με τα παραπάνω έγκυρα στοιχεία που παραθέτω και τη Σολομώντεια λύση που σκέφτηκα εντελώς μόνη μου, προτείνω να φυλακίζονται. Η να τους ψεκάζουμε στη μούρη με κάτι.

~κοινοποιήθηκε 52 φορές~
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Share on pinterest

Επιτρέπεται η κοινοποίηση του άρθρου στα κοινωνικά δίκτυα μέσω των ενεργών συνδέσμων. Προκειμένου για αναδημοσίευση (αντιγραφή δηλαδή του κειμένου) παρακαλώ ζητήστε πρώτα την άδεια από τον/την συγγραφέα/συντάκτη, παραθέτοντας απαραίτητα όνομα, πηγή και ενεργό σύνδεσμο προς την σελίδα. Τροποποιήσεις στα κείμενα, δεν επιτρέπονται.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΕ TO FACEBOOK ΠΡΟΦΙΛ ΣΑΣ
Στιγμιότυπο από το σπίτι του Κολοκοτρώνη και το άγαλμα με το γκράφιτυ

Βοήθα Γέρο!

Αυτό το υπνομυθιστόρημα, Θέλει το χρόνο του. Διαβάζεται λίγο πριν τον ύπνο. Ο αναγνώστης θα αποφασίσει κατά πόσο αποτελεί προϊόν ζωηρής φαντασίας ή ζοφερής πραγματικότητας…

Διαβάστε περισσότερα »