Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Share on pinterest
jason_antigoni screenshots απο την επικαιρότητα
Jason- Antigoni. Screenshots απο την επικαιρότητα

Jason Αντιγόνη, έγινες κατεστημένο

Ρε συ Jason Αντιγόνη, μου τα ΄κανες μαντάρα. Κι εσύ κι ο διπλανός σου. Ρε συ Jason Αντιγόνη, ούτε εσύ ούτε αυτός συγκρουστήκατε με το κατεστημένο.

Ρε συ Jason Αντιγόνη, μπορεί να έσκαγα κάνα χαμόγελο γιατί μου φαίνονται κάπως τα μούσια με το φλοράλ φουστάνι, (άλλωστε γελάω και με πιο πεζά πράγματα, έχω το άγαρμπο αλλά άκακο χιούμορ του 80, γελάω όταν κάποιος φάει μια μεγαλοπρεπή τούμπα, μου αρέσουν οι φάρσες, τα μπουγελώματα, προχτές γέλαγα κρυφά με μια χοντρή κυρία που πήγαινε “βάρκα γιαλό” μέχρι που κατάλαβα πως είμαι εγώ που καθρεφτίζομαι στο τζάμι ενός κτηρίου και τότε γέλασα ακόμα περισσότερο) αλλά θα ήμουν η πρώτη που θα υποστήριζε το δικαίωμά σου να ζεις όπως θέλεις χωρίς να σε ενοχλούν αφού δε μας ενοχλείς, ακόμα κι αν είσαι σπάνιος, ασυνήθιστος, ακόμα κι αν είναι πολύ λίγοι σαν κι εσένα, ακόμα κι αν ήσουν μόνο ένας.

Θα ‘μπαινα μπροστά. Στο λόγο μου.

Ρε συ Jason Αντιγόνη διάβασα πολλές συνεντεύξεις σου και μου άρεσαν αυτά που έλεγες. Αν θες τη γνώμη μου νομίζω πως βρίσκεσαι σε σύγχυση, αλλά πες μου, ποιος από μας δεν είναι;

Ρε συ Jason Αντιγόνη από τις συνεντεύξεις σου έμαθα τι θα πει “non binary” που αυτοπροσδιορίζεσαι, δηλαδή χωρίς φύλο (έχετε κι έναν σωρό διαφορετικές κατηγορίες και είναι δύσκολο) και όχι, δε φοβάμαι μην μας χαλάσεις. Διότι ούτε εσύ μπορείς να μας χαλάσεις ούτε εμείς να σε “φτιάξουμε”. Δεν έχεις τίποτα για φτιάξιμο. Είσαι έτσι από το εργοστάσιο.

Οπως έτσι είμαστε όλοι μας. Αρκεί να μην τσιγκλάμε ο ένας τον άλλον και να μην τον ζορίζουμε να είναι κάτι που δεν είναι. Κανείς δεν χαλάει κανέναν αν δεν τον πιέζει. Μόνο μαθαίνουμε.

Ρε συ Jason Αντιγόνη γέλασα λίγο και όταν διάβαζα ότι αναφέρεσαι στον εαυτό σου με ουδέτερο πρόσημο, γέλασα μια, γέλασα δυο, την τρίτη το συνήθισα. Οκ είπα, έτσι γουστάρει. Ποια είσαι εσύ που θα του πεις πως θα ονομάζεται και πως θα νοιώθει; Αρα κάτι μου έμαθες.

Κι εσύ ρε Jason Αντιγόνη τι πήγες κι έκανες;

Πήγες και κουρεύτηκες, έβαλες κουστούμι (είσαι κι όμορφος παναθεμά-σε) για να μας μοιάζεις. Πως δηλαδή θα δείξεις στην κοινωνία αυτά που θες; Πως θα μας κάνεις να συνηθίσουμε το διαφορετικό και να μην το πετροβολάμε;

Ρε συ Jason Αντιγόνη δεν είσαι ούτε ο πρώτος, ούτε ο μόνος. Παντού και πάντα σε όλες τις εποχές υπήρχαν άτομα σαν κι εσένα. Ο Μάντης Τειρεσίας έζησε και ως άντρας και ως γυναίκα κι ακόμα τα ιερά βιβλία όλων των θρησκειών αν διαβάσεις, -ναι αυτά που σε κυνηγάνε σαν του ανέμου το φτερό- παντού λένε πως έχεις μια θέση στον ήλιο.

Ρε συ Jason Αντιγόνη είπες πως θέλεις με τη στάση σου να βοηθήσεις να εξαλειφθούν τα κακά της πατριαρχίας (μακάρι) και να εξαφανιστεί το σχολικό bullying (τρισμακάρι). Αλλά δεν γίνεται έτσι ρε φίλε. Μου την έσπασες.

Και τελικά, ρε συ Jason Αντιγόνη, συγγνώμη που θα στο πω κατάμουτρα, αλλά είσαι υποκριτής. Αν το σκέφτηκες μόνος σου για να μην προκαλείς τόσο πολύ, ώστε να εκλεγείς, με απογοητεύεις.

Αν στο υπαγόρευσαν οι σύμβουλοι του “κατεστημενοσπάστη” πρωθυπουργού μας, τότε είναι κι αυτοί υποκριτές και σε δουλεύουν χοντρά. Θέλουν τα ψηφαλάκια από όλους όσους μπορεί να έχεις σαν κι εσένα, θέλουν να δείξουν πως είναι ρηξικέλευθοι και σε χρησιμοποιούν. δεκάρα δε δίνουν για σένανε, εδώ είσαι κι εδώ θα’μαι.

Ρε συ Jason Αντιγόνη είσαι προδότης. Και τους προδότες δεν τους γουστάρω καθόλου. Κι όχι φυσικά για το πως ντύνονται ή για το πως νοιώθουν.

Αυτούς που προδίδουν τις ιδέες τους τούς περιφρονώ από τα κατάβαθα της ψυχής μου. Πες το και στον διπλανό σου.

~κοινοποιήθηκε 11 φορές~
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Share on pinterest

Επιτρέπεται η κοινοποίηση του άρθρου στα κοινωνικά δίκτυα μέσω των ενεργών συνδέσμων. Προκειμένου για αναδημοσίευση (αντιγραφή δηλαδή του κειμένου) παρακαλώ ζητήστε πρώτα την άδεια από τον/την συγγραφέα/συντάκτη, παραθέτοντας απαραίτητα όνομα, πηγή και ενεργό σύνδεσμο προς την σελίδα. Τροποποιήσεις στα κείμενα, δεν επιτρέπονται.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΕ TO FACEBOOK ΠΡΟΦΙΛ ΣΑΣ
Στιγμιότυπο από το σπίτι του Κολοκοτρώνη και το άγαλμα με το γκράφιτυ

Βοήθα Γέρο!

Αυτό το υπνομυθιστόρημα, Θέλει το χρόνο του. Διαβάζεται λίγο πριν τον ύπνο. Ο αναγνώστης θα αποφασίσει κατά πόσο αποτελεί προϊόν ζωηρής φαντασίας ή ζοφερής πραγματικότητας…

Διαβάστε περισσότερα »