Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Share on pinterest
Στιγμιότυπο από την χτεσινή διαδήλωση ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Ουχί πάταξον, ει μη μόνον άκουσον (κοινώς μη βαράς κι άκου)

Χθες, αν δεν κάνω λάθος, έγιναν αρκετές συγκεντρώσεις πολιτών στην Ελλάδα (έχουν γίνει αντίστοιχες και σε άλλες χώρες του εξωτερικού) με την συμμετοχή μεγάλης μερίδας ανθρώπων, οι οποίοι διαδηλώνουν ενάντια στους εμβολιασμούς της τρέχουσας περιόδου (που αφορούν στην αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19) καθώς και στα ασύμμετρα μέτρα και τον τρόπο με τον οποίο αυτά επιβάλλονται. Από κει και η κύρια φωτογραφία του άρθρου.

Τα επιχειρήματα όσων έλαβαν μέρος ποικίλλουν:

Από θεωρίες συνωμοσίας (5G, αλλοίωση DNA, τσιπάκια και μαγνητισμός κερμάτων στα μπράτσα) μέχρι πολύ λογικές παρατηρήσεις και δισταγμούς, όπως η μικρή χρήση του εμβολίου και οι άγνωστες αντιδράσεις, οι μακροχρόνιες παρενέργειες και επιπτώσεις, η ανησυχία για τα περιστατικά με θρομβώσεις, παραλύσεις, ακόμη και θανάτων μέχρι πρότινος υγιών ανθρώπων, που πληθαίνουν και τρομάζουν τον κόσμο, το γεγονός ότι κανείς δεν αναλαμβάνει ευθύνη για οτιδήποτε και το βάρος μετακυλίεται στον ελλιπώς ενημερωμένο αποδέκτη, καθώς και η ανησυχία για τον εμβολιασμό των παιδιών.

Σε όλα αυτά τα τρομακτικά, εκτός από την σοβαρότητα του ίδιου του ιού, την οποία πιστοποιούν χιλιάδες ιατροί, ιολόγοι, βιολόγοι, λοιμωξιολόγοι και άλλοι επιστήμονες, έρχονται να προστεθούν και ο διχαστικός λόγος των επικεφαλής της ενημέρωσής μας -θεωρώ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ την επίσημη αναφορά του Πρωθυπουργού σε ΨΕΚ (ψεκασμένους δηλαδή) για την μερίδα αυτή των συμπολιτών μας που διστάζουν ή φοβούνται- και ο καταιγισμός από πληροφορίες –χρήσιμες και αρλούμπες– από όλα τα ΜΜΕ. Μόνο ενημέρωση δεν είναι αυτό.

Στην χτεσινή λοιπόν συγκέντρωση, μαζεύτηκαν διάφοροι άνθρωποι από όλες τις παραπάνω κατηγορίες, καθώς και άνθρωποι που αντιδρούν στον απολυταρχικό τρόπο εφαρμογής των μέτρων, όχι στα μέτρα καθαυτά καθώς και στην περιθωριοποίηση μεγάλης μερίδας συμπολιτών μας.

Αμέσως το σύστημα (όπως και τότε με τη Μακεδονία, θυμάστε;) βιάστηκε να τους χαρακτηρίσει ως αγράμματους – φασίστες – χρυσαυγίτες και να ρίξει τόνους ύβρεων επάνω στους συμπολίτες μας.

Εκεί κάπου υπήρχε και ο μοναχός της φωτογραφίας μας, με τον τεράστιο σταυρό του καθώς και ο διπλανός του κύριος με την εικόνα κρεμασμένη στο λαιμό του. Το τι διάβασα για αυτούς, δεν περιγράφεται.

Γενικότερα δεν είχα σκοπό να ανακατευτώ, φυλάω τη γνώμη μου για το συγκεκριμένο θέμα για μένα αλλά αυτό πάει πολύ.

Δεν βρίσκω καμμία διαφορά μεταξύ ενός διαδηλωτή που κρατάει έναν τεράστιο πάσσαλο κι επάνω του ένα πανώ με πηχυαίους τίτλους που αναγράφουν τα πιστεύω του, ή τους λόγους για τους οποίους διαδηλώνει, με τον μοναχό της εικόνας ή και τον διπλανό του που φοράει μια εικόνα στο στήθος. Πολλοί φορούν πλακάτ, μάλιστα μπρος πίσω με ό,τι θέλουν να πουν.

Από πότε η πίστη είναι γελοιότητα και δεν είναι όλες οι άλλες εκδηλώσεις του κόσμου; Κι από πότε κάποιοι πρέπει να μην μιλάνε ή να μαζεύονται στο καβούκι τους; Ελευθερία του λόγου και των αποφάσεων πρέπει να έχουμε όλοι. Είναι από τους σημαντικότερους λόγους να ζεις.

Θεμελιώδες το δικαίωμα στην διαδήλωση, την αντίρρηση και την εξωτερίκευση των πιστεύω μας. Όλες οι γνώμες πρέπει να ακούγονται, ακόμη και οι λάθος, ακόμη και οι ακραίες ή οι αντίθετες από τις δικές μας. Κι αυτές κρίνονται ανάλογα, όπως όλες οι άλλες. Με την επιβολή δεν επιτυγχάνεται τίποτα. Εκτός κι αν είμαστε στο μοντέλο της Β. Κορέας, οπότε πείτε μας το να αρχίσουμε τα παλαμάκια και τα κλάματα.

Ευθύνη και υποχρέωση των επικεφαλής του κράτους μας, είναι να ενημερώσουν τον κόσμο με δεδομένα και επιχειρήματα για τα οφέλη ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ εμβολιασμού, να δώσουν ειλικρινή και ακριβή στοιχεία για την πορεία του, να βγάλουν τους καλύτερους επιστήμονές τους να μιλήσουν απλά, κατανοητά και κυρίως υπεύθυνα ώστε να πείσουν τον κόσμο. Ευθύνη τους επίσης είναι να μην λαμβάνουν μέτρα στο γάμο του Καραγκιόζη αλλά σοβαρά, λογικά και με γνώμονα την ασφάλεια του κόσμου, όχι ό,τι βολεύει την κάθε περίοδο.

Αντιλαμβάνομαι ότι είναι η πρώτη φορά που η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει κάτι τέτοιο σε τόσο μεγάλη έκταση, ότι έχει άγνωστα σημεία και ερωτηματικά για όλους, ακόμη και για τους επιστήμονες. Οπότε, στο θέμα του εμβολιασμού, ενημερωθείτε όσο πιο καλά μπορείτε από αξιόπιστα άτομα, σταθμίστε τις πληροφορίες, τα υπέρ και τα κατά και πράξετε ό,τι σας φωτίσει ο Θεός.

 

***

Μικρή και ασήμαντη λεπτομέρεια που ίσως δεν ενδιαφέρει κανέναν, γιαυτό και δεν έκανα ποστ με τη βελόνα στο μπράτσο και κορδελίτσες «γιούπι, ένα βήμα προς την ελευθερία» και «άντε εμβολιαστείτε κι εσείς οι ψέκες»:

Είμαι εμβολιασμένη (μετά φόβου θεού και κατόπιν ωρίμου σκέψης) και εξακολουθώ να τηρώ όλα τα μέτρα προστασίας για μένα και τους άλλους: Μάσκα, απολύμανση, αποστάσεις, αποφυγή πολυκοσμίας.

Προσωπικά είμαι πεπεισμένη πως ο ιός και και υπαρκτός και επικίνδυνος. Είμαι επίσης βέβαιη πως το «σκάσε εσύ, ξέρω εγώ» είναι ακόμα πιο επικίνδυνο. Οχι, δεν είμαι ισαποστάκιας και έχω προσωπική γνώμη. Απαιτώ να μπορώ να την εκφράσω χωρίς να με λιντσάρουν.

Αρνούμαι δε, να λιντσάρω κι εγώ τον οποιονδήποτε.

~κοινοποιήθηκε 1.379 φορές~
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Share on pinterest

Επιτρέπεται η κοινοποίηση του άρθρου στα κοινωνικά δίκτυα μέσω των ενεργών συνδέσμων. Προκειμένου για αναδημοσίευση (αντιγραφή δηλαδή του κειμένου) παρακαλώ ζητήστε πρώτα την άδεια από τον/την συγγραφέα/συντάκτη, παραθέτοντας απαραίτητα όνομα, πηγή και ενεργό σύνδεσμο προς την σελίδα. Τροποποιήσεις στα κείμενα, δεν επιτρέπονται.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΕ TO FACEBOOK ΠΡΟΦΙΛ ΣΑΣ
Στιγμιότυπο από το σπίτι του Κολοκοτρώνη και το άγαλμα με το γκράφιτυ

Βοήθα Γέρο!

Αυτό το υπνομυθιστόρημα, Θέλει το χρόνο του. Διαβάζεται λίγο πριν τον ύπνο. Ο αναγνώστης θα αποφασίσει κατά πόσο αποτελεί προϊόν ζωηρής φαντασίας ή ζοφερής πραγματικότητας…

Διαβάστε περισσότερα »